Fasade od stakla

Fasade od stakla [1]Fasade od stakla [2]

Staklene fasade sastavni su dio moderne arhitekture. Sastoje se od staklenih ploča izrađenih od sigurnosnog stakla. Postoji više vrsta staklenih fasada a to su:

Strukturalna fasada

Izrađuje se bez vidljivih aluminijskih nosivih profila. Stakla se tehnikom lijepljnja montiraju na aluminijske profile. Odlikuju se modernim i atraktivnim izgledom, cijelovitom staklenom površinom. Otvori se ne razlikuju od ostalog dijela fasade, te se pretežno utvaraju na van.

Polustrukturalna fasada

Kod polustrukturalnih fasada aluminijski profili su vidljivi svojom minimalnom širinom i to po rubovima elemenata od kojih je fasada izrađena. Ostakljuje se reflektirajućm izo staklom ili staklom u boji.

Kontinuirana fasada

Kontinuirana fasada se izrađuje od aluminijskog profilia koji je vidljiv. Aluminijska rešetka daje mogućnost različite izvedbe profila. Polja fasade mogu biti otvarajuća, zaokretna, otklopna i dr.

Spyder fasada

Jednostruko ili IZO staklo spaja se posebnim držačima u četiri točke, bez dodatnih profila na vanjskom dijelu fasade. Fasadna stakla spajaju se međusobno specijalnim brtvilima radi stalnog prijenosa toplina. Spayder fasada daje zgradi izgled staklenog plašta.